söndag 17 februari 2008

Svår IKEA-abstinens

Redan på morgonen när jag vaknade (efter 6 timmars uppfriskande sömn) kände jag att något inte var som det skulle. Det visade sig sedemera vara IKEA-abstinens, jag bara måste dit! Det var ju flera timmar sen sist, så in med hela familjen i bilen & iväg så fort som möjligt!

Nä, nu blev det visst lite överdrivet. Vi stack faktiskt iväg till IKEA igen, men inte riktigt under de omständigheter som gör sig gällande ovan. När vi kom hem igår insåg vi att vi hade köpt fel hyllplan till konsolhyllorna. Sen tänskte vi om lite vad gäller hur vi ska inreda, så vi insåg att vi behövde fler konsolhyllor. Lika bra att få det överstökat. Efter alla ordinarie morgonbestyr, lite slagning i IKEA-katalogen och en hel del konfererande om möjliga lösningar för klädkammaren och arbetsrummet, fick vi in hela familjen i bilen + alla grejer som skulle bytas. Vi kom iväg vid 10.30. Emil & Alva ville vara i lekhörnan igen & den här gången ville Oskar också följa med in. Emil & Alva hade peppat honom på vägen genom att prata om hur roligt det hade varit att vara där igår. Men när de sen skulle in ville han inte i alla fall, men vändningen kom när han fick se bollhavet(!). Då skulle han absolut in (kul!). Satu & jag traskade således in i varuhuset med enbart Maja i släptåg. Det kändes lite märkligt, men fantastiskt skönt att kunna fokusera på det vi skulle ha tag på & samtidigt bara behöva ha koll på ett barn.

Efter en dryg timmes vankande i heminredningens Mekka var det dags att hämta ut barnen & käka lunch. Idag åt vi på resturangen, till skillnad från gårdagens stående fredagsmiddag bestående av varmkorv. Det är ju faktiskt fantastiskt bra priser. Vi käkade hela familjen för 182 spänn (2 vuxna & 4 barn)!

Den avslutande handlingen blev tyvärr av det mer hektiska slaget. Barnen sprang omkring & stojade & i takt med det växte både min & Satus irritation, med utbrott & gråt som följd. Det blev ingen rolig avslutning på inhandlingsturen, men vi fick i alla fall med oss det vi skulle (tror vi).

På kvällen fortsatte vi att sätta upp väggskenor skruva ihop hyllor.

Inga kommentarer: