måndag 25 februari 2008

Helg i Mjölby

I helgen var vi nere i Mjölby för att hämta hem ALva, Emil å Oskar, som har varit nere hos farmor & farfar sen i tisdags. Deras vecka har tyvärr präglats av sjukdom. I måndags kväll fick Oskar feber, men vi bestämde oss för att han skulle få följa med i alla fall. Han blev också feberfri redan på tisdagkvällen, så det var rätt beslut, men däremot blev Alva också sjuk. Det blev lite mer ihållande, så hon var feberfri först på fredagen. När vi sen kom ner på fredagkvällen hade Maja också fått feber (suck - three down and one more to go...) Det verkar dock som om Emil klarar sig denna gång (peppar, peppar).

Helgen blev något stympad ur ett sömnperspektiv. Eftersom Maja inte var frisk sov hon oroligt på nätterna & vaknade tidigt. Värst blev natten mot söndag då vi blev hemringda från middagen vi var på för att Maja hade så hög feber. Vi var hemma hos Carro & Mattias, som bara bor 50 meter från farmor & farfar. Vi åt & drack & hade jättetrevligt & när farfar ringde strax efter tolv hade tiden flugit förbi & vi höll på att avsluta efterrätten. Lite glada i hatten fick vi hastigt & lustigt tacka för oss & gå hem. Tur att det var så nära i alla fall.

Vi lyckades väl skrapa ihop en 4-5 timmars sömn per natt, så vi var rätt trötta när vi kom hem på söndagseftermiddagen. Satu gick & lade sig redan vid 20.00. Vet inte om det har hänt förut, men det var ett riktigt smart drag. Maja vaknade sedan vid 3-tiden, så Satu gick upp & gjorde välling till henne. Sen somnade inte Maja förrän framåt kvart i fem (& inte Satu heller för den delen). Själv kom jag i säng vid 21.30, slocknade direkt, blev väckt vid 3-hugget & kunde sen sovad sporadisk fram till att klockan skramlade igång vid 05.20. Trött!

Inga kommentarer: