torsdag 28 februari 2008

Entreprenörsjakt

Nu har vi släppt lös blodhunden Satu. Hon har nämligen börjat jaga efter byggentreprenörer, som för det första måste ha tid att göra jobbet, men sen inte heller skinna oss på kuppen. Satu har scannat eniro.se & raggat ihop ett antal hugade entreprenörsspekulanter, varav fyra redan har varit hemma hos oss & tittat för att få en uppfattning om vad de ska räkna på. Vi har också skickat iväg skisserna till ett antal andra som sagt att de gärna räknar på jobbet.

Jag tror att vi kommer att bli dränkta i offerter inom någon vecka. Frågan är väl bara hur vi ska hinna gå igenom och utvärdera alla & sen välja "rätt".

Satu har även pratat med kommunen. Verkar inte vara något problem med bygglovet. Det kommer inte att behöva gå upp i byggnadsnämnden, så det kommer nog att bli klart nästa vecka. Hon har även kollat om vi behöver anlita en kvalitetsansvarig för bygget, men det behöver vi inte. Vi kan vara kvalitetsansvariga själva. Däremot sa de att vi behöver ha en konstruktionsansvarig, som räknar fram vilka dimensioner som behövs för de bärande delar där vi behöver växla av i taket för själva utbyggnaden. Vi kollar med Ewa om hon känner till någon sådan & även med Andreas (byggledare på Myresjö), som tidigare givit oss namnet på någon byggkonstruktör, just för detta.

Jag har även mailat arkitekten om skisserna för att meddela att de var ok, så när som på att vi vill ha ett runt fönster åt öster, på övervåningen i utbyggnaden. Detta för att det förbättrar möjligheten att kunna göra om runnet till sovrum så småningom. Annars blir det svårt att hitta något ställe att placera en dubbelsäng, eftersom det är fönster på alla väggar.

Inga kommentarer: