måndag 16 juni 2008

Köket byggdag #7 - måndag

Idag blev det bara en halvdag för snickarna. De har egentligen semester den här veckan (fick vi reda på i fredags!), så nu kommer det inte att hända något mer den här veckan. Suck & pust, man önskar ju att de hade lite mer framförhållning med sin information.

Vi blev dock lovade att få hjälp med att lyfta in bänkskivorna, som vi fick hemlevererade(!) under seneftermiddagen. Efter att jag hade pratat med Jens på Persson sten, meddelade han att vi kunde hämta dem mellan 16 coh 17. När sedan Satu hade åkt iväg och hyrt ett släp för 4 timmar och kom dit strax före 16, var de inte klara, men Jens erbjöd sig att köra hem skivorna till oss om vi lämnade släpet. För att slippa lyfta av allt under kvällen för att vi var tvungna att lämna tillbaka kärran erbjöd han sig även att förlänga hyrtiden till ett dygn & stå för mellanskillnaden. Snacka om schysst!

Det ska bli jättespännande att se hur bänkskivorna ser ut men framförallt hur det blir att se ut i köket. Vi får dock ge oss till tåls tills imorgon, när vi kan få hjälp av ett par andra killar från Byggmästarna för att lyfta in skivorna. De lär ju väga en del, så helst ska man tydligen vara tre pers för att bära in dem.

Det som i huvudsak hände under måndagen var att de fixade lite passbitar , satt upp ett par överskåp och satte dit lite gips.

Passbitarna runt ugnsskåpet sattes dit + överskåpet till vänster om hällhörnet. De gjorde också en klurig konstruktion för att få till passbitar i hörnet vid vinhyllan.

Väggskåp bredvid kyl/frys är uppsatt + att Satu har testat att foga lite mer i hopp om att hitta rätt färg på fogen.

Inga kommentarer: