måndag 9 juni 2008

Köket byggdag #1 - måndag

Elektrikern kom vid 7-tiden, som överenskommet. Det var mycket att gå igenom, trots att jag hade gjort en så fin ritning. Det blir ju alltid en massa praktiska frågor, som inte ritningen klarar av att förmedla. Dessutom springer man ju nästan alltid på problem som gör att man tvingas tänka om och hitta andra lösningar på en del saker.

Denna gång var det uttaget till spisen som tvingade fram en annan lösning än vad som ursprungligen va tänkt. Uttaget satt ju i kanten av den tänkta öppningen mellan kök & vardagsrum. Det visade sig då att kablarna kom upp i ett plaströr som var ingjutet i grunden. Det gjorde att vi måste minska bredden på öppningen. Därmed måste vi även flytta alla köksstommar på den väggen 5-7 cm åt vänster för att få symmetri runt öppningnen. Nåja det kommer att funka. öppningen blir 5-7 cm smalare, men kommer ändå att bli runt 110cm, så det kommer att räcka.

Elektrikern höll väl på till strax före lunch, men skulle komma tillbaka imorgon för att fortsätta. Snickarna behöver få upp de nya väggarna för att hanska kunna dra elen i dem. Han förberedde mest genom att sätta in nya dosor & sätta in/upp lite rör för kommande kabeldragningar.

Inga kommentarer: