lördag 3 maj 2008

Oanade konsekvenser av en köksbeställning

Det här med att vissa beslut man fattar också skapar merjobb i helt andra dimensioner än vad man kunde föreställa sig i det ögonblick man fattar beslutet, har vi nu fått erfara. Vi har ju beställt ett nytt kök, som kommer att levereras i platta paket hem till oss. Vi har också räknat med att montera ihop alla stommar själva, så långt inget konstigt. Köket kommer att levereras hem till oss och lastas av på, av oss, anvisad plats. Fortfarande inget konstigt med det. Var gör man få av ett kök på ca 220 kollin? I garaget naturligtvis, där borde det ju finnas gott om utrymme.

Det är nu det roliga börjar. I garaget finns det ju inte alls något utrymme. Garaget har ju under vintern belamrats med allehanda saker som lagts på hög (i väntan på att själva lägga sig på rätt ställe, eller??). Detta innebär ju kort och gott att för att vi ska ha chans att få hem vårt nya kök, måste vi börjar med att städa garaget.

Konstigt det där. Man vet när man lägger ifrån sig en sak att - den här ligger inte på rätt ställe och jag vet att jag kommer att behöva flytta på den förr eller senare. Ändå lägger man den där. Det är väl bara för att det är den enklaste lösningen för stunden...

Nu är det i alla fall gjort. Efter att ha spenderat hela gårdagskvällen ute i garaget, kunde vi kravla oss ner i sängen runt kl. 24. Slitigt, men verkligen mödan värt. Vi hade även hyrt en kärra för ett dygn, så den är nu fullastad med grovsopor som ska slängas på återvinningsstationen idag. Nu kan man öppna garagedörren utan att mötas av en lavin av sura mjölkpaket, pappkartonger, plastburkar, tidningskassar och grovsopor. Man skulle ju rentav kunna köra in bilen i garaget, hör & häpna!

P.S. I och för sig var vi inte riktigt så aningslösa när vi köpte köket. Vi insåg redan från början att en garagestädning skulle bli nödvändig för att logistiken skulle funka... D.S.

Inga kommentarer: