söndag 4 maj 2008

Trädgårdshelg med stort T

Den gångna helgen (hit räknas också torsdag som var ledig - 1 maj) avverkades till största del genom utövande av allehanda trädgårderelaterade sysslor. På det hela taget har det dessutom varit riktigt fint Majväder, vilket har uppmuntrat till att spendera tid utomhus. En stor del av lördagen gick åt till att slänga skräp & hämta jord. Det blev tre vändor fram och tillbaka till Atletippen. Först dit med grovsopor & hem med dressjord, sen dit med trädgårdsavfall & hem med dressjord & sista vändan för att köpa anläggningsjord.

Det blev ganska slitsamt, för det är ju enkelt att åka iväg att hämta jorden, men när man kommer hem ska den ju ösas av kärran och fraktas bort. Vi köpte 1 kubikmeter dressjord (eftersom gräsmattan mest liknar en potatisåker efter vintern) och en halv kubik anläggningsjord.

Det vi till slut hann med under denna trädgårdshelg var att dressa gräsmattan med en halv kubik dressjord, rensa och gräva trädgårdslandet, flytta på två vinbärsbuskar (som stod för nära våra björkar), rensa två häckar, plocka maskrosor, flytta vår Magnolia till ny plats, flytta våra tre Trädgårdspraktry till ny plats, hämta två säckar med biomull. Satu har dessutom städat lite i förrådet och började färdigställa målningen av den vitlaserade byrån med betsad furuskiva. Den har ju stått i förrådet i väntan på målning i över ett år. Vi testar att spraymåla denna & slutresultatet verkar faktiskt att bli riktigt bra. Det har varit svårt att få färden att täcka, men det verkar det som sagt att bli bra.

Det som också gjort långhelgen slitsam är att, förutom den relativt höga andelen av kroppsarbete, har det blivit lite lite sömn. Kvällarna har blivit sena i ambitionen att hinna med så mycket som möjligt. Dessutom har det blivit tidiga morgnar, eftersom Maja haft den sällsynt dåliga smaken att vakna mellan 04.30 & 05.00. Troligtvis beror det på att hon håller på att få en massa tänder. Det är nog tre-fyra stycken på gång nu och hon går ständigt med en hand i munnen, troligtvis för att det kliar och skaver något överjordiskt i munnen.

På tal om tänder, så tappade Alva sin andra tand i lördags. Den ramlade ut när jag borstade hennes tänder på kvällen. Den första bet hon ju ur i en köttbulle på IKEA. I tron att det var något hårt i köttbullen kastade hon ner den på golvet. Som tur var såg jag i ögonvrån att hon höll på att pilla med något i munnen, så jag frågade vad hon gjorde & kopplade det sen till hennes löst sittande tänder i underkäken. Efter en stunds letande hittade vi tanden på golvet, så vi kunde få med den hem som souvenir. Nu är alltjämt båda tänderna konverterade till guldtior, genom den magiska tandféns försorg ;)

Inga kommentarer: