tisdag 29 april 2008

Material till bänkskivor

Efter att under under ca en veckas tid ha velat fram och tillbaka vad gäller material på våra bänkskivor till köket, där vi vägt alla för & nackdelar, har vi nu tagit ett beslut även här.

Det kommer att bli bänkskivor i granit. Vi har dessutom haft turen att hitta en kontakt som gjort att vi fått ett bra pris på dem. Visst blir det fortfarande dyrt, men i jämförelse med alternativen (laminat & massiv ek) verkar helt plötsligt inte prislappen vara avskräckande överhuvudtaget.

Från början var vi inne på att köpa bänskivorna på IKEA, men i och med att vi valt en bredare häll & vill ha den i hörnet, kan inte IKEA leverera bänskskivorna. De kan tydligen bara kapa skivorna för sina hörnlösningar på ett sätt. Vi begärde därför in en offert från Sigro (Sigro.se - bygghandel med bra utbud i sin webbutik). Laminatskivorna skulle gå på drygt 15 000 kr & ekskivorna skulle kosta över 39 000 kr! Båda priserna inkluderar en underlimmad diskho.


Sen kom vi på att Alvas dagiskompis pappa jobbar på ett stenhuggeri, så vi kollade med honom om han kunde lämna en offert. Det visade sig då att det skulle gå på ca 23 000 kr exklusive själva diskhon (de modeller vi har kollat på verkar kosta mellan 5-8 000 kr). Det skulle innebära att det landar på runt 30 000 kr för bänkskivor i granit. Det valet kändes givet för oss
Vi har valt en typ som heter Nero Africa & ser ut som på bilden till höger.

Inga kommentarer: