onsdag 16 april 2008

Nytänkande kring köksplaneringen

Efter att under en ganska segdragen process ha försökt att pussla fram en kökslösning genom att komplettera vårt kök (Myresjökök) har vi nu börjat se oss omkring efter andra alternativ. Ganska tidigt stod det klar att det verkade bli ganska dyrt att komplettera köket, men vi trodde hela tiden att vi skulle få ner den kostnaden, i och med att Woody (återförsäljare Myresjökök) räknade för många delar. Den senaste offerten låg på ca 90 000kr! Visserligen med för många delar medräknade, men känslan är att den kanske kommer ner till 60 000 kr som lägst (vi vet inte, eftersom vi ännu inte fått den slutgiltiga offerten).

Av nyfikenhet plockade vi ihop motsvarande kök med hjälp av IKEAs inredningsverktyg. Då landade vi på knappt 40 000 kr & då får vi ett helt nytt kök (inga ihoppusslade delar med risk för nyansavvikelser för att vi blandar gamla & nya träluckor). Vi får också möjligheten att skaffa vita luckor, som vi egentligen velat ha. Dessutom kom vi på att vi troligtvis kan kränga iväg det gamla köket på Blocket & kanske få 10-15 000 kr för det.

Denna nyfödda tanke gjorde att jag på drog jag iväg till IKEA igår kväll, för att få lite feedback på det vi ritat upp & se så vi inte missade något väsentligt, i och med att vi ritat upp det själva. Det slutade med att jag komm hem med ett alternativt förslag på placering av kyl & frys. Det förslaget förkastades dock av Satu när vi jämförde alterantiven. Vi skulle därför gå vidare med det alternativ som påminde mest om den lösning vi ritat upp med Myresjököket.

Vi ska tänka igenom detta ett varv till & åka tillbaka till IKEA, så får vi se var det slutar...

Inga kommentarer: