lördag 19 april 2008

Nytt kök beställt

Nu har vi beställt ett nytt kök från IKEA! Får se om jag kan lägga ut en eller annan bild på köksritningen snart. Köket kommer att levereras till oss den 6:e maj.

Det känns både skönt & lite otäckt. Det gick ju väldigt fort på slutet, men man får väl betänka att vi har hållt på att diskutera & planera aktivt kring detta ända sen strax innan vi tog kontakt med arkitekten i september. Skulle vi få kalla fötter har vi dessutom 3 månaders öppet köp.



Gårdagens mangling tillsammans med Daniel & Kajsa gjorde att vi reviderade tog slutgiltigt beslut kring valet av luckor. Tyvärr har vi inte valt bänkskivor än p.g.a. det inte gick att kombinera IKEAs lösning för inbyggnadshäll i ett hörn med den häll vi har sett ut. Den är för bred, eftersom IKEA endast kapar bänkskivorna i en förutbestämd vinkel. Dessutom vill vi helst inte ha IKEAs diskhoar. Möjligtvis kan vi beställa skivorna från IKEA, om vi kan få någon annan att kapa till dom. Problemet är ju bara att vi inte har lyckats bestämma oss vilken typ av skivor vi ska ha.

Vi velar mellan laminat (billigt & praktiskt, men inte så snyggt), massiv ek (väldigt snyggt, men inte så praktiskt och kräver mycket underhåll) och sten (snyggt och underhållsfritt, men dyrt). Vi får se hur det slutar.

Inga kommentarer: