lördag 19 april 2008

Kovändning i köksfrågan

På torsdagen kom mormor Maire & Taisto upp för att avlasta Satu lite (eftersom matteläsningen blivit eftersatt den senaste tiden). Vi kollade då med dem om vi kunde få tillfälle att åka iväg själva till IKEA på fredagseftermiddagen, medan de var kvar & kunde passa barnen. Det gick bra, så vi drog till IKEA vi 15.30-tiden och kom sedan inte hem förrän vid 19.00. Vi hade då fått väldigt bra hjälp av en tjej på IKEA. Det kändes som om vi fick väldigt god service & hon hjälpte oss att tänka igenom en del detaljer som vi kanske hade förbisett annars. Det roliga var att, ju längre tiden gick, desto mer argumenterade Satu för att vi skulle välja det lösningsalterantiv som hon dagen innan hade förkastat. Trots att vi var där i drygt 2 timmar blev vi inte riktigt klara, vilket också berodde på att vi var lite osäkra på en del mått på ritningen, som vi skulle dubbelkolla, vilka luckor vi skulle välja + att vi skulle ta ett slutgiltigt beslut på vilket lösningsalternativ vi skulle köra på. Vi blev lovade att om vi kom vid 10 dagen därpå skulle hon kunna ta oss som första kund, så att vi kunde gå från plan till order.

På vägen hem åkte Satu förbi Daniel & Kajsa för att titta lite på detaljerna i deras kök, för att få lite input till vårat val av luckor. De förslog då att vi kunde komma hem på ett glas vin. Satu kollade därför med våra granntjejer som har suttit barnvakt förut och en av dom hade möjlighet att komma över. Så när Maire & Taisto åkt hem & vi hade lagt barnen kom Judith över & vi åkte hem till Daniel & Kajsa för att bolla våra idéer & planer kring köket. Vi var där i ungefär två timmar & fick deras åsikter på de saker vi kände oss mest osäkra omkring.

Idag ska vi iväg till IKEA för att få till "the final touch". Måste sluta nu, för snart måste vi åka, klockan rusar iväg!

Inga kommentarer: