måndag 29 september 2008

Utbyggnad - Byggdag 4 (29/9)

Idag har det hänt grejer! I morse myllrade det av snickare här. I stort sett alla på Byggmästarna var här. Som mest var de 5 st här, men efter någon timme hade 3 st åkt igen. Det kom en leverans av byggmaterial från Beijer, som de tog emot. Det blev ganska fullt på garageinfarten efter att allt var avlastat.
Materialleverans från Beijer

Sen var det ju planerat att betongbilen skulle komma på morgonen & den kom vid 10. Det visade sig bli ett slitsamt arbete att få i betongen i grunden, eftersom de fick fylla betongen i skottkärror & köra fram och tillbaka med. När betongbilen backat upp så långt som var möjligt på garageinfarten, nådde "betongrännan" nästan fram till bakre gaveln på huset. Sen hade de lagt dit en tillfällig ramp som de kunde köra upp skottkärrorna på. Det blev ett antal skottkärrelass, men efter dryga 2 timmar var de klara med själva gjutningen. Sen var det ju bara att vänta på att betongen skulle torka.
Betongbilen på väg in på garageinfartenPåfyllning av betong i kottkärranTngan rätt i munnen för att få betongen på rätt ställeBetong som torkar...

Resten av dagen ägnade de åt att fortsätta med stommen för altanen på gaveln.
Stommen för altanen växer fram

Själv hann jag med lite trädgårdstjänstgöring under dagen. För att få bort lite av jorden på tomten fyllde jag ut med lite jord under altanen där det var väl tilltaget med utgrävningen. Så fyllde jag på med lite planteringsjord i den rabatt som Satu påbörjat borta vid friggeboden och återplanterade de uppgrävda salviaplantorna, fast på ett nytt ställe.

Inga kommentarer: