söndag 28 september 2008

Saker som utbyggnaden för med sig

I helgen har vi bl.a. ägnat oss åt aktiviteter som är en biprodukt av utbyggnadsprojektet. I och med att det är utgrävt för altanen och utbyggnaden måste vi ju justera några rabatter och flytta på en del växter. Sen har vi också fyllt igen den ränna som grävdes ut för att leda bort vattnet från stuprören.

Det blev också lite innefix. Vi har satt upp våra nya klädkrokar i hallen och börjat med installationen av skjutdörrarna i hallen. Monteringen av skjutdörrarna blev dessutom mer komplicerat än väntat, eftersom de måttbeställda skenorna för tak och golv, visade sig vara för långa, så jag var tvungen att kapa dem lite. Dessutom blev det lite meckigt att fixa till golvet där golvskenan ska ligga, eftersom det inte ligger något klinker där (det har ju stått en vägg där tidigare). Vi löste det dock genom att såga till en OSB-bit, som även slipades ner för att inte bli för hög. Vi konstaterade även att våra ytterväggar lutar utåt ganska mycket, vilket får till följd att det kommer att bli en glipa när man drar igen skjutdörrarna. Trist, men inte så mycket att göra något åt.

Tyvärr kunde vi inte slutföra monteringen av skjutdörrarna, eftersom vi behöver komplettera med lite målning innan vi skruvar fast golvskenan. Vi fick dock en föraning om hur det kommer att bli i och med att vi ställde dit en skjutdörr

Nya klädhängarna i hallen
Nya klädhängarna i hallen

Takskenan för skjutdörrarna på plats
Takskenan för skjutdörrarna på plats

Inga kommentarer: