tisdag 23 september 2008

Utbyggnad - Byggdag 1 (23/9)

Nu är vi igång igen! Äntligen är vi igång med utbyggnaden! I morse vällde det in hantverkare, maskiner & verktyg. Eller, ja, det kom en grävare & två snickare i alla fall. Vi har haft några bråda dagar för att förbereda innan de kunde komma och göra sitt. Största jobbet var att plocka ner altanen, men det mesta av det var klart redan förra veckan. Det kändes lite bittert att riva altanen som man byggde för 3 år sedan. Igår kväll gjorde vi dock det sista, vilket var att plocka bort en bärlina som var fäst i grunden smat att ta bort insynsskydden mellan hus & garage för att grävmaskinen skulle kunna komma in på tomten.

All grävning blev avklarad under dagen. Det är nu urgrävt för både grunden, altanen och plintar. Dessuton blev en extra ränna grävd för att vi ska kunna leda bort vattnet från de stuprör som kommer att gå ner i altanen. Som tur var lyckades Satu i sista sekund rädda häcken från att bli uppgrävd. Genom att vara lite frågvis kom grävaren på att man kunde koppla på PVC-rören på dräneringsröret, precis innan det går under häcken. På så vis slapp vi gräva upp några häckplantor.


Tomten ser nu ut som ett slagfält.

Vi kommer att ha lite att stå i för att lappa de spår som grävmaskinen har orsakat, men den värsta boven i dramat var den lilla hjullastare de använde för att köra bort jordmassorna som skulle ut + att köra in singel. Den orsakade dussutom hjulspår i markstenen mellan hus & garage, så det blir till att lägga om en del sten där också
:(

Inga kommentarer: