torsdag 4 december 2008

Utbyggnad - Byggdag 41-42 (3-4/12)

Efter att allt stått stilla i ett par dagar var det meningen att både målaren & elektrikerns skulle komma. Tyvärr blev det så att målaren vände i dörren, eftersom det inte funkade rent logistiskt då elektrikerns skulle lägga golvvärmen nere. Det blev så att elektrikern fick lägga golvvärmen & målaren får återkomma när detta är klart och parketten är lagd.

Vi har valt ett golvvärmesystem från svenska IntelliOhm. Mattorna bygger bara 5 mm, är självreglerande för att minska risken för sönderbränning om det t.ex. ligger en matta på golvet. De ska dessutom funka bra under parkettgolv.
Golvvärmemattorna utrulladeDetalj från golvvärmeinstallationen

Nu är i alla fall golvvärmen på plats, efter en del huvudbry för elektrikern. Han har även satt dit lite nya dosor för eluttag, strömbrytare och el till altanen. Vi bad också att få en trappomkopplare installerad för att kunna tända taklampan i matsalen från två håll. Efter lite diskussioner fram och tillbaka bestämde vi också att inte bry oss om att försöka få dit en takarmatursdosa för den kommande taklampan, utan att vi kan dra sladden bort till ett gammalt takuttag (tänkt för fönsterbelysning).
Dosor förMed lite knep & knåp fick elektrikern dit slangen till takdosan

Nu plockade vi ner ett av "plastdraperierna" i vardagsrummet, som helt plötsligt kändes enormt! Voila! Detta kommer att bli vår matsal.


Nu får vi ge oss till tåls tills på måndag, när snickarna ska komma och lägga dit prkettgolvet nere, så att målaren kan komma och spackla på tisdag.

Inga kommentarer: