torsdag 16 oktober 2008

Utbyggnad - Byggdag 16 (15/10)

Byggdag 16 innebar ett stort kliv framåt utseendemässigt för utbyggnaden. Alla fönster och altandörren på nedervåningen är på plats. Det blev en väldig rush här på eftermiddagen sedan våra två "hussnickare" fick sällskap av 4 kollegor under eftermiddagen. Det kändes nästan som om Byggmästarna hade dragit ihop till företagskonferens när jag klev in i matrummet och det satt 6 svartklädda snickare & käkade där.

De huvudsakliga framstegen under dagen är att fönster och dörrar har kommit på plats där nere, innertaket är glesat & därmed förberett för montering av gipsplank, mellanbjälklaget är isolerat med 95 mm isolering (mest för att få bort resonansljud mellan våningarna) och tegelläkt har kommit på plats. Sen har de även börjat förbereda för att växla av takstolarna där utbyggnaden går ut.

Första fönstret på platsAltandörren borta & öppet blås rakt in
Urplockning av ett fönster & Marcus är snyggare än vanligt ;)Fönstergluggarna & dörrhålet förplastat för att slippa byggdamm & drag

Isoleringsarbete... Nedan till höger posar Pär i hopp om att komma med i Isovers reklam. Visst syns det att han älskar att isolera :)
Mellanbjälklaget isoleratPär älskar isolering

Exteriör
Exteriören får verkligen ett lyft när fönstren kommer på platsArbete med tegelläkt

Inga kommentarer: