tisdag 14 oktober 2008

Utbyggnad - Byggdag 15 (14/10)

Det har tillkommit mer panel idag, nu är så mycket panel på plats som kan sättas dit innan fönstren är på plats. Det beror på att plåtslagarna måste komma & sätta dit plåt över fönstren innan de kan fortsätta. Det har visat sig att Myresjöhus har väldigt udda dimensioner på sin panel. P.g.a. att det inte är samma dimension på den nya och den gamla panelen är snickarna tvungna att sätta underlocken utan mellanrum för att få så små glipor mellan överlocken som möjligt. Trots det kommer mellanrummet bli en dryg centimeter större på utbyggnaden. Jag tror dock inte att det är något man kommer att tänka på när allt är klart.
Underlocken på plats så långt det gårPanelen på övervåningen, innan runda fönstret kommit på plats

Sen har även undervåningens väggar blivit plastade och snickarna har även förberett för att sätta in de nya fönstren. Planen är att göra utbyggnaden så klar som det går innan de befintliga fönstren ska flyttas. Vi vill ju att tiden som vi är utan fönster blir så kort som möjligt.
Plastat invändigt och fönster i väntan på att komma på platsMer panel

Mattias är här i färd med att förbereda för att de gamla takstolarna ska kunna kapas av ute i ändarna där utbyggnaden går ut.
Förberedelse för kapning av takstolarFöraning av husets nya karaktär

Inga kommentarer: